VIBEKE FUGLSANG-DAMGAARD, Papirkunstner

UDSTILLING REFLEKSIONER

BølgenKUNSTØ

Jeg har længe været fascineret af vandets bevægelser.

Det forstærkede sig, da jeg læste om Viktor Schaubergers observationer af vand, for en del år siden. Vandets energi er på sit højeste ved 4 grader plus og får sin friskhed ved at bevæge sig i kurver og spiraler. Hans teorier om eksplosion kontra implosion er interessante. Højredrejende og venstredrejende spiraler i naturen. Jeg har reflekteret over disse tanker og overført dem til mine foretrukne materialer, papiret og metallet. Jeg har lyst til at vise sådanne elementer i en udstilling. Solens bue gennem dagen og dens afsætning af lys og skygge. Farvestærke skygger. Vandspejl. Spiraler. Øjet læser vore omgivelser. Afhængig af fra hvilken vinkel vi ser tingene. Og hvad vi tror, vi ser; kontra det vi faktisk ser.

Vand er alt andet end det, vi tror; en stor, blå flade. Det er overvældende, dødeligt, fuldt af liv, uundværligt. Livets begyndelse foregår i ur-væsken. Livet begyndte i primordial væske. Vand fylder ethvert hulrum. Vand siges at have sin egen hukommelse. Farverne er afhængige af hverandre og af lyset. Blikket søger altid balancen og modsætningen.

Arvo Parts udsagn er: Den mest fuldkomne lyd er stilhed. Jordens egen puls er aldrig helt stille. En udstilling er en stedsspecifik proces, ofte kræver den lang forberedelse. Men her er hovedelementerne.

Vibeke Fuglsang-Damgaard –  www.fuglsang-damgaard.com

Skriv et svar