KUNSTØ er fra 2018 en helt ny og årligt tilbagevendende kunstbegivenhed på Samsø. Den første spæde idé opstod hos foreningen KOKS (Kunstnere og Kunsthåndværkere på Samsø) og er siden udviklet i den nuværende forening til det initiativ, som nu er KUNSTØ.

Sådan startede det
Første borgermøde blev afholdt d. 28. august 2017. Som inspiration deltog hollænderen Pieter Smit, som står i spidsen for en kunstbegivenhed på øen Ameland i Holland. Flere fællesmøder fulgte, og undervejs blev den styregruppe dannet, som nu er teamet bag KUNSTØ.

Hvorfor KUNSTØ?
Det var klart fra starten, at konceptet skulle komme kunstnerne til gavn og desuden bygge på et vist niveau af faglighed. Og sådan er det blevet. Tankerne bag har bl.a. være at skabe et samlingssted for kunstnere, hvor de under deres ophold udnytter faglig sparring, udveksling, gensidig inspiration, ny viden og nye netværk.

Men hvad er kunst uden publikum! Kunst skal ses og opleves – det skal ud og vise sig frem, så det kan begejstre, røre følelser, provokere, skabe diskussioner og inspirere. Kunst og kunstoplevelser – med såvel tilrejsende professionelle kunstnere som lokale udøvende kunstnere som aktører – blev derfor en helt indlysende del af konceptet for KUNSTØ, og det afspejler sig naturligvis i programmet.

KUNSTØ sørger for rammerne til kunstnernes arbejde, og vi er slet ikke i tvivl om, at der vil komme noget rigtig godt og interessant – og måske overraskende – ud af det dynamiske arbejdsfællesskab, der kan opstå på de forskellige workshops og fælles kunstprojekter i ugens løb.