SØREN CIP, Billedhugger

ILDSKULPTUR TIL SANKT HANS AFTEN

Medlem af Kunstnerværkstederne Hollufgård og Danske Billedkunstneres Fagforening.
1974 – 1975    Billedskolen i Vestergade, København.
1975 – 1976    Tårnstudiet, Mimeskole med baggrund i L’École de Théâtre Jacques Lecoq v. Kurt Ravig
1976 til medio 1980 Rejser som mimisk skuespiller og som stand up med gadeteater i Danmark, England, Sverige, Tyskland, Frankrig og Italien.
1980 skaber jeg 8 Commedia dell’Arte masker + 2 neutral masker til DATS. Maskerne sælges fortsat og har været brugt i mange forskellige sammenhæng. Findes på stort set alle efter- og ungdomsskoler og højskoler i Danmark.
1990 skærer jeg Harlekins maske (Tivolis Harlekin) udføres i læder. Det er fortsat min lædermaske, som bruges på Pantomime Teatret i Tivoli.
1980erne arbejder jeg i en periode for forskellige teatre, hvor jeg skaber forskellige speciel effekts mm.
1986 rejser jeg 5 uger til Vancover, Canada sammen med Annie Hedvard for at lære at forstå vestkyst indianernes billedkunst, især med vægt på totem- og housepoles ligesom maskerne havde vores store interesse.
1975 til medio 1990 skærer jeg en lang række trælæste, som bruges som form, når man laver lædermasker. Alle disse lædermasker + en del papirmasker bruges i dag af Lise Ørtved som leder Teaterskolen Spektaklet, en teaterskole for de midtfynske børn. Sideløbende arbejder jeg i træ, sten, bronze, land-art, vandkunst, ildskulptur, sne- og isskulpturer.

www.soerencip.dk

Mail: post@ice-team.dk – Mobil +45 6169 6165

Skriv et svar