Sans & Samling

Med billedkunstner og keramiker Hanne Matthiesen samt blandformskunstner Rebekka Koefoed og grafiker og billedkunstner Tina Gjerulff.

Tid: 22. juni, kl. 10.00 – 15.30. 

Sted: Samsø Ro- og Kajakklub, Langøre 27, Samsø

Hvordan får man smagen af saltvand, synet af solen der flimrer over havet og hele stemningen af sommer-ø med hjem? Og hvad gør man med sin samling af fine muslingeskaller, den sjove sten der ligner en fuglevinge og bunken med drivtømmer, der bare vokser? Kan det sættes ind i en sammenhæng, en form for sommertableau, husalter eller journal?

WORKSHOPPEN
På workshoppen vil vi gå en opdagelses- og “tingfindertur” ved vandet eller på havnen for at indsamle sanseindtryk og materiale, som vi kan bruge og bearbejde på en kunstnerisk og legende måde. Billedligt talt fylde solskin, sand og havblik “på flaske” og skabe en lille SAMLING af sommerstemning, det altid er muligt at vende tilbage til og hente energi i.

Med inspiration fra opdagelsesrejser og ekspeditioner til klodens fjerne egne, hvor videnskabsfolk og kunstnere omhyggeligt registrerer landskaber, dyr, planter og den lokale kultur, går vi på opdagelse i vores nærmeste “habitat” og samler ind til det videre arbejde. Efter ‘tingfinderturen’ går vi tilbage til arbejdsbordet og ser på  materialet. Vi sorterer, bearbejder, hælder på glas, vakuumpakker, klæber op på plancher, sætter ind i et herbarium, en rejsejournal – eller hvad der nu er hensigtsmæssigt. Der er mange måder at organisere en samling på.

Alle 3 kunstnere vil være til stede under workshoppen og assistere med idéer og vejledning efter behov.

MATERIALER
Workshoppen sørger for grundmaterialer og redskaber – medbring evt. egne skatte og fund, du gerne vil have sat ind i en sammenhæng.

Min. 5 deltagere:

Max. 15 deltagere:

Pris for workshop, inkl. frokost. kaffe og the: 500 kr

Køb din plads på workshoppen her

OBS! Alle workshops afsluttes med en fernisering fra kl. 16.00 – 17.00 på undervisningsstedet.

 

Om Hanne Matthiesen – læs her

Om Tina Gjerulff – læs her

Om Rebekka Koefoed – læs her