Folkene bag KUNSTØ

Vi er en gruppe lokale ildsjæle – for øjeblikket 6 personer – både kunstnere og kunstinteresserede, der brænder for KUNSTØ. Vi har forskellige kompetencer og deles om opgaverne, og derudover er vi så heldige, at vi også kan trække på andre frivillige med supplerende kompetencer. Men vi vil rigtig gerne være flere.

Vil du hjælpe os?

Har du lyst til at deltage i vores arbejdsgrupper, hvor der er mange spændende opgaver, så er du velkommen til at skrive til Susanne Hesseldal på admin@kunsto.dk eller mobil +45 2380 9559.

Tankerne bag KUNSTØ 

KUNSTØ er en helt ny og årligt tilbagevendende kunstbegivenhed på Samsø. Den første spæde idé opstod hos foreningen KOKS (Kunstnere og Kunsthåndværkere på Samsø) og er siden udviklet til det initiativ, som nu er KUNSTØ.

Første borgermøde blev afholdt d. 28. august 2017. Som inspiration deltog hollænderen Pieter Smit, som står i spidsen for en kunstvegivenhed på øen Ameland i Holland. Flere fællesmøder fulgte, og undervejs blev den styregruppe dannet, som nu arbejder videre ud fra bl.a. fokuspunkter, der kom frem ved disse møder.

Det var klart fra starten, at konceptet skulle komme kunstnerne til gavn og desuden bygge på et vist niveau af faglighed. Og sådan er det blevet. Tankerne bag har været, at skabe et mødested på Samsø for kunstnere, hvor de under deres ophold udnytter faglig sparring, udveksling, gensidig inspiration, ny viden og nye netværk.

KUNSTØ sørger for professionelle rammer til kunstnernes arbejde, og vi er slet ikke i tvivl om, at der vil komme noget rigtig godt og interessant – og måske overraskende – ud af det dynamiske arbejdsfællesskab, der kan opstå på de forskellige workshops og fælles kunstprojekter i ugens løb. 

Men hvad er kunst uden publikum! Kunst skal ses og opleves – det skal ud og vise sig frem, så det kan begejstre, røre følelser, provokere, skabe diskussioner og inspirere. Kunst og kunstoplevelser – med såvel tilrejsende professionelle kunstnere som lokale udøvende kunstnere som aktører – blev derfor en helt indlysende del af konceptet for KUNSTØ, og det afspejler sig naturligvis i programmet.    

Vil du være medlem af KUNSTØ?

Den 30.01.2018 blev KUNSTØ en forening.  Bestyrelsen består af designer Susanne Hesseldal (formand) – kunstner Morten Grau Møller (næstformand) – Maler og billedhugger Lasse Weimann (sekretær).

Se foreningens vedtægter: Her

Både private og virksomheder kan være medlem af foreningen KUNSTØ. Pris for private pr. år er kr. 100,- og for virksomheder kr. 200,-  Indmeld dig her

KONTAKT

Susanne Hesseldal – admin@kunsto.dk – Mobil +45 2380 9559