Folkene bag KUNSTØ på Samsø

Vi er en gruppe lokale ildsjæle – for øjeblikket 6 personer – både kunstnere og kunstinteresserede, der brænder for KUNSTØ 2018. Vi har forskellige kompetencer og deles om opgaverne og derudover er vi så heldige, at vi også kan trække på andre frivillige med supplerende kompetencer. Desuden er der nedsat forskellige arbejdsgrupper med tovholdere f.eks. indenfor musik, skulptur etc. Men vi vil rigtig gerne være flere.

Vil du hjælpe os?

Har du lyst til at deltage i vores arbejdsgrupper, hvor der er mange spændende opgaver, så er du velkommen til at skrive til Susanne Hesseldal på admin@kunsto.dk og mobil +45 2380 9559.

Tankerne bag KUNSTØ 

KUNSTØ er en helt ny og årligt tilbagevendende kunstbegivenhed på Samsø. Den første idé til initiativet opstod hos foreningen KOKS (Kunstnere og Kunsthåndværkere på Samsø) og er siden udviklet til det, som nu er KUNSTØ.

Første borgermøde blev afholdt d. 28. august. Som inspiration deltog hollænderen Pieter Smit, som står i spidsen for en kunstfestival på øen Ameland i Holland (kunstmaandameland). Og flere fællesmøder fulgte, og undervejs blev den styregruppe dannet, som nu arbejder videre ud fra bl.a. de fokuspunkter, der kom frem ved møderne.

Det var klart fra starten, at konceptet skulle komme kunstnerne til gavn og desuden bygge på et vist niveau af faglighed. Og sådan er det blevet. Tankerne bag har været, at skabe et mødested på Samsø for kunstnere, hvor de under deres ophold udnytter faglig sparring, udveksling, gensidig inspiration, ny viden og nye netværk – med andre ord et fagligt (og socialt) boost.

KUNSTØ sørger for professionelle rammer til kunstnernes arbejde, og vi er slet ikke i tvivl om, at der vil komme noget rigtig godt og interessant – og måske overraskende – ud af det dynamiske arbejdsfællesskab, der vil opstå på de forskellige workshops i ugens løb. 

Men hvad er kunst uden publikum! Kunst skal ses og opleves – det skal ud og vise sig frem, så det kan begejstre, røre følelser, provokere, skabe diskussioner og inspirere. Kunst og kunstoplevelser – med såvel tilrejsende kunstnere som lokale udøvende kunstnere som aktører – blev derfor en helt indlysende del af konceptet for KUNSTØ, og det vil naturligvis komme til at afspejle sig i programmet.    

Vil du være medlem af KUNSTØ?

Den 30.01.2018 blev KUNSTØ en forening.  Bestyrelsen består af designer Susanne Hesseldal (formand) – kunstner Morten Grau Møller (næstformand) – tekstildesigner Ulla Enevoldsen (sekretær). Se foreningens vedtægter Vedtægter final 2018 

Både private og virksomheder kan være medlem af foreningen KUNSTØ. Pris for private pr. år er kr. 100,- og for virksomheder kr. 200,-  Indmeld dig her

KONTAKT

Susanne Hesseldal – admin@kunsto.dk – Mobil +45 2380 9559