ARTHUR STEIJN, billedkunstner og designer

The Mother of Mermaid

Arthur Maria Steijn har sin baggrund i elektronik- og kunstakademiet (MFA) i installationskunst og er studielektor på Institut for Visuelt Design på Det Kongelige Akademi i København.

Han  arbejder også som selvstændig designer indenfor scenekunst, udstillingsdesign, animation- og objekt-design. Siden 1995 har han designet video og animation til både eksperimentelle og mere kommercielle danse-, teater-, musical- og operaværker, bl.a. til musicalen “Midt om Natten”, der spiller i 2021. Arthur har sammen med lektor Jakob Ion Wille afsluttet et kunstnerisk udviklingsprojekt, “Flash Forward”, om fremtidsscenarier, der er støttet af Det Kongelige Akademi.

En første version af installationen, der udstilles under KunstØ, blev vist i vandet foran Skuespilhuset som en del af Copenhagen Light Festival tidligere på året. Apropos lys har Arthur i mange år været optaget af solen, og hvordan vi igennem sollys indretter tiden på jorden. Han på vej til at lancere (primo 2021) en ny serie inden- og udendørs solure designet til specifikke steder. Se www.solur.dk. Soluret kan også ses hos Høst på øen.

www.arthursteijn.dk